Video

17.06.2019. 11:29

My Modern Met

Autor: Ivan Stamenković i Nikola Vučković

(VIDEO) Mekdonalds otvara restoran samo za pčele

Video

17.06.2019. 11:29

U pokušaju da pomogne u zaštiti pčela, Mekdonalds je angažovao kreativnu agenciju NORDDDB da dizajnira najmanji restoran „McHive“ („Mek košnice“). Međutim, ovde nećete pronaći poznate Mekdonalds obroke, već su u pitanju potpuno funkcionalne košnice, opremelje svim onim što je ugroženim insektima neophodno da bi napredovali, piše My Modern Met.

Ideja za „McHive“ razvijena je kao odgovor na postojeće napore za održivost u mnogim švedskim Mekdonalds restoranima, gde su pojedine prodavnice na svojim krovovima postavile košnice. 
PROČITAJTE JOŠ:

Kako kažu iz NORDDDB, inicijativa je počela lokalno, ali sada raste, a sve više franšiza se priključuje ovakvim akcijama, te sređuje bašte oko svojih restorana, neguje travu i cveće oko svojih restorana, ali i sve one biljke koje su važne za dobrobit restorana.

„McHive“ je sada spreman da primi na hiljade „važnih gostiju“  koji će moći srećno zujati oko svojih novih objekata gde će stvarati saće za skladištenje meda i polena.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.