Vesti iz zemlje

30.01.2020. 11:03

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Planinka postala vlasnik Kuršumlijske banje za 1,4 miliona evra

Akcionarsko društvo Planinka postala je vlasnik Kuršumlijske banje potpisivanjem ugovora sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje i uplatom 1,4 miliona evra.

Ova kupovina najavljena je početkom prošle godine, i zamišljena je kao rešenje za problem propadanja Kuršumlijske banje.

Planinka je najavila ulaganje 12 miliona evra u revitalizaciju i dograđivanje još jednog sprata. Kako je najavljeno, Kuršumlijska banja biće spremna da primi prve goste u sezoni 2021. godine.

Planinki je 2019. godine odobrena subvencija od 1,6 miliona evra za izgradnju hotela u cilju proširenja kapaciteta Lukovske Banje, u okviru kapaciteta Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Prolom Banja“.

Na čelu Planinke je Radovan Raičević, generalni direktor od 1989. godine, koji je istovremeno i čelnik Srpske napredne stranke u Kuršumliji. Bio je i poslanik u Skupštini Srbije na listi SNS-a u sazivu 2012-2014.

Planinka A.D. je preduzeće koje proizvodi Prolom vodu, upravlja Prolom i Lukovskom Banjom i parkom prirode Đavolja varoš.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.