Video

24.02.2020. 20:03

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Gligorijević: Najveći problem u našem zdravstvu je odnos prema čoveku (VIDEO)

Foto: Nova ekonomija

Video

24.02.2020. 20:03

Najveći problem u našem zdravstvu je odnos prema čoveku. Lekarski pregledi, već sami po sebi nisu prijatni, a u ovakvom sistemu vi ste još više poniženi, rakla je za Novu ekonomiju novinarka Jovana Gligorijević. 

Kakva su Vaša iskustva za zdravstvenim sistemom u Srbiji?

Kada je reč o zdravstvenom sistemu u Srbiji, moja iskustva, iako su na svu sreću retka i malobrojna, ipak su mešovita. Rekla bih da kvalitet usluge, koji ćete dobiti, zavisi od entuzijazma, ambicije i posvećenosti medicinskog osoblja, a pre svega lekara. To je tako u ovom državnom sistemu. Naravno, kao i svi ostali i ja sedim u čekaonici, čekam beskonačno dugo, pa ako čekam da mi stigne ona plastična kartica, molim se da su mi izdali onu zdravstvenu privremenu na papiru, sa svim brojevima, koji na njoj treba da se nađu.

Koliko ste dugo čekali na neki pregled ili intervenciju?

Ja lično nisam nikada bila u prilici da moram dugo da čekam na pregled ili intervenciju. Jednom kada mi je zaista trebalo, spletom srećnih okolnosti je neko, kada je meni hitno trebao pregled, otkazao, pa nam je javljeno da postoji taj slobodan termin i uspela sam da uletim. Kao i večina građana Srbije u porodici imam hroničnog pacijenta, koji boluje od mnogih hroničnih bolesti i apsolutno mi je neverovatna praksa da vi treba da odete i uradite nekakve analize pre nego što odete kod specijaliste. Onda čekate, recimo, tri meseca na taj specijalistički pregled i kada te analize verovatno više ne važe, jer vam se prosto biohemija promenila. naročito ako ste pod terapijom. U tom smislu ne vidim nikakvu svrhu specijalističkog pregleda sa urađenim analizama, ako su one urađene pre tri ili više meseci. 

Ceo razgovor sa Jovanom Gligorijević možete pogledati u videu:

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.