Svet

22.03.2020. 10:56

Slobodna Dalmacija

Autor: Nova Ekonomija

Arapski šeik donirao 11,5 tona medicinske opreme Hrvatskoj

Foto: Pixabay

Svet

22.03.2020. 10:56

Hrvatska je dobila 11,5 tona medicnske opreme od šeika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, zbog čega je hrvatska Vlada otkazala već dogovorenu nabavku zaštitnih maski od kompanije iz Pule, piše Slobodna Dalmacija.

Sa nedavno osnovanom kompanijom iz Pule bio je ugovoren posao u vrednosti od 19 milijardi kuna (2.489.682 evra).

Sa šeikom iz Abu Dabija, koji je donirao zaštitne maske i drugu opremu, hrvatske vlasti  su uspostavile kontakt pre mesec i po dana. Kako piše Slobodna Dalmacija, iako je šeik želeo da ostane anoniman, u medijskim krugovima procurelo je da se radi o princu Hamdanu bin Zajed Al Nahjanu.

Princ Hamdan, četvrti sin osnivača Emirata, predsednik je uprave Crvenog polumeseca (dobrotvorno društvo u muslimanskim zemljama) i jedan je od “najuticajnijih ljudi” u Emiratima. Ranije je obavljaju funkcije zamenika premijera i ministra spoljnih poslova.

Dalmacija piše da je šeik redovan letnji gost na Jadranu. Vlasnik je jahte Jas, dugačke 141 metar i kapaciteta od 60 osoba, jedne od najvećih na svetu. Na njoj se nalaze i heliodrom, bazen i spa centar.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.