Svet

22.03.2020. 12:33

Independent.co.uk

Autor: Nova Ekonomija

Njujorški modni kreator šije i donira zaštitne maske

Shristian Siriano tw

Svet

22.03.2020. 12:33

Njujorški modni kreator Kristijan Sirijano ponudio je guverneru Njujorka da pravi zaštitne maske za lokalne zdravstvene radnike, piše britanski list Independent.  

Sirijano je na Tviteru ponudio guverneru Njujorka Endruu Kuomu da izradi zaštitne maske ako je to potrebno.

„Ako guverner Kuomo kaže da su mu potrebne maske moj tim će pomoći da se napravi još. Imam celu ekipu za šivenje koja radi od kuće i može da pomogne“, napisao je Sirijano. 

Guverner Kuomo je odgovorio da će privatno kontaktirati kreatora. Kasnije je dodao: „U kontaktu smo sa Sirijanom. Mnogo cenimo njegovu pomoć“.

Portparol modnog kreatora je saopštio da se maske prave posebno za „bolničko osoblje“ i da će biti donirane: „Kristijan ima plaćenu ekipu za šivenje koja je spremna za rad od kuće. Upravo počinju da ih prave, doniraćemo ih, napraviti plan i razraditi detalje kako da ih proizvedemo više“. 

Sirijano je na društvenim mrežama podelio slike i snimke procesa izrade.

 „Radimo da tome da dobijemo odobrenja pre nego što bilo šta započnemo. Vrlo je važno da se, pre nego što bilo ko pokuša da pomogne, postara da je to što pravi bezbedno i odobreno od strane Administracije za hranu i lekove“, napisao je Sirijano na Tviteru. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.