Svet

24.03.2020. 07:50

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Turska će preuzeti fabrike zaštitnih maski koje skladište robu tokom krize

Foto: Pixabay

Svet

24.03.2020. 07:50

Turske vlasti izvršile su racije na fabrike pojedinih proizvođača zaštitnih maski, pod optužbama da ih skladište radi ostvarenja profita tokom pandemije koronavirusa, a sada im prete i preuzimanjem odnosno nacionalizacijom preduzeća, prenosi turski portal Ahval.

„Neću reći koji, ali neki proizvođači maski su ih uzeli i odneli u skladišta… Juče ujutro u osam izvršili smo racije svih proizvođača u Turskoj u isto vreme“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu. 

On je rekao da su proizvođači pozvani da sa Ministarstvom zdravlja naprave dogovor i proizvode maske po fer cenama, i da će u suprotnom njihove fabrike preuzeti država, javlja agencija Anadolija.  

„Ponovo smo pozvali proizvođače maski na dogovor sa Ministarstvom zdravlja. Imaju još 10-12 sati, u suprotnom ćemo im preuzeti fabrike. Imamo takva ovlašćenja i od toga ne odustajemo“, rekao je Sojlu. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.