Svet

26.03.2020. 05:46

Poslovni.hr

Autor: Nova Ekonomija

HANFA se odrekla više od pola miliona evra nameta zbog korone

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) saopštila je nakon svoje poslednje sednice da su sve kompanije čije su akcije uključene u trgovanje na Zagrebačkoj berzi oslobođene od plaćanja redovne naknade za celu 2020. godinu, ...

Foto: Pixabay

Svet

26.03.2020. 05:46

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) saopštila je nakon svoje poslednje sednice da su sve kompanije čije su akcije uključene u trgovanje na Zagrebačkoj berzi oslobođene od plaćanja redovne naknade za celu 2020. godinu, kako bi se ublažile negativne posledice pandemije koronavirusa na privredu.

Na istoj sednici doneta je odluka kojom se OTP osiguranju zabranjuje isplata dividendi iz zadržane dobiti od 2016. do 2019. godine do 30. aprila naredne godine.

HANFA je za Poslovni.hr navela da se svojim potezom odriče najmanje četiri miliona kuna (oko 526 hiljada evra), kao i da će razmotriti dodatne mere kako bi pomogla domaća akcionarska društva.

Finansijsko regulatorno telo je i podsetilo da je prošle godine, u nastojanju da oživi tržište kapitala u Hrvatskoj i olakša poslovanje preduzećima, prošle godine takođe donosio kvartalne odluke o oslobađanju od istog nameta, zbog čega je tokom 2019. naplaćena dažbina samo ona za četvrti kvartal.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.