Svet

27.03.2020. 12:50

Nova ekonomija, BBC

Autor: Nova Ekonomija

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Džonson pozitivan na koronavirus

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson testiran je pozitivno na novi koronavirus, objavio je na svom Tviter nalogu."U poslednja 24 sata razvio sam blage simptome i testiran sam pozitivan na koronavirus. Sada sam u samoizolaciji, ali ću ...

Foto: Wikimedia/EU2017EE Estonian Presidency

Svet

27.03.2020. 12:50

Premijer Ujedinjenog Kraljevstva Boris Džonson testiran je pozitivno na novi koronavirus, objavio je na svom Tviter nalogu.

„U poslednja 24 sata razvio sam blage simptome i testiran sam pozitivan na koronavirus. Sada sam u samoizolaciji, ali ću nastaviti da predvodim odgovor Vlade na epidemiju putem video konferencije. Zajedno ćemo pobediti ovo“, napisao je Džonson. 

Džonson je pre nego što je epidemija u Velikoj Britaniji uzela maha zagovarao pristup „imuniteta krda“, koji bi podrazumevao da se virusu dopusti prirodno širenje, što bi dovelo do postepene imunizacije stanovništva stanovništva, ali je nakon eskalacije situacije počeo da zagovara striktne mere karantina.

BBC prenosi da je u Ujedinjenom Kraljevstvu do sada potvrđeno više od 11.600 slučajeva koronavirusa, da se procenjuje da je stvarni broj slučajeva mnogo veći, a da je sada od komplikacija izazvanim COVID19 preminulo 578 osoba.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.