Svet

29.04.2020. 04:07

Reuters

Autor: Nova Ekonomija

Nemačka će kontrolisati ko kupuje njene medicinske kompanije

Nemačka planira kontrolu kupovine udela u kompanijama ključnim za zdravstvo, iz zemalja van Evropske unije, javlja Rojters.Ministarstvo ekonomije napravilo je nacrt izmena regulative za spoljnu trgovinu, prema kojoj će Vlada morati da bude oba...

Foto: Pixabay

Svet

29.04.2020. 04:07

Nemačka planira kontrolu kupovine udela u kompanijama ključnim za zdravstvo, iz zemalja van Evropske unije, javlja Rojters.

Ministarstvo ekonomije napravilo je nacrt izmena regulative za spoljnu trgovinu, prema kojoj će Vlada morati da bude obaveštena o svakoj potencijalnoj kupovini više od 10 odsto udela u zdravstvenim kompanijama, iz zemalja van EU.

Ministarstvo je nacrt prosledilo drugim ministarstvima i poslovnim asocijacijama na reviziju.

„Moramo biti pravovremeno obavešteni o kritičnim akvizicijama u zdravstvenom sektoru iz trećih zemalja i moramo biti u mogućnosti da ih proverimo. Tako ćemo sprečiti da medicinsko znanje i proizvodni kapacite, koji je ključan za zdravlje populacije, ode u inostranstvo. Kriza zbog koronavirusa koju sada doživljavamo pokazuje da je to neophodno“, izjavio je ministar ekonomije Peter Altmajer.

Prošlog meseca su Nemačka i Italija pokrenule nacionalnu nabavku respiratora nakon upozorenja proizvođača da bolnicama nedostaje oprema neophodna za lečenja pacijenata inficiranih koronavirusom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.