Vesti iz zemlje

04.05.2020. 13:06

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Nagradni konkurs za najbolji primer nastave na daljinu

Foto: Pixabay

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ raspisuju Konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu pod nazivom „Magija je u rukama nastavnika“.

Konkurs se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

„Imajući u vidu da pokazana inovativnost u izvođenju nastave u promenjenim uslovima zaslužuje široko društveno priznanje, pozivamo sve nastavnike i stručne saradnike u državnim ili privatnim osnovnim i srednjim školama koji su u proteklih godinu dana imali vodeću ulogu u osmišljavanju i izvođenju određenog oblika nastave na daljinu da učestvuju na Konkursu tako što će najkasnije do 31. maja 2020. popuniti onlajn formular na STRANICI i priložiti kratku prezentaciju“, navodi se u javnom pozivu.

Stručni žiri izabraće najmanje tri najbolja primera nastave na daljinu koji će biti nagrađeni na osnovu unapred definisanih kriterijuma, uz mogućnost dodeljivanja i dodatnih priznanja, a posebna nagrada publike biće dodeljena na osnovu onlajn glasanja publike OVDE.

Nagrada za prvoplasiranog je učešće na studijskom putovanju u Finsku/Estoniju i laptop, dok ostale nagrade uključuju laptop, tablet, pametni telefon i vaučere za kupovinu e-knjiga kod izdavača Laguna/Delfi. Svi istaknuti primeri biće uvršteni u jedinstvenu javnu bazu najboljih praksi nastave na daljinu.

Detalji o konkursu i načinu prijave dostupni su na veb-stranici ZAVODA ZA UNAPREĐENJE OBRAZOVANJA I VASPITANJA.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.