Svet

04.05.2020. 19:01

Telecompaper

Autor: Nova Ekonomija

Francuska počela da uživo prati zračenje 5G stanica

Foto: Pixabay

Svet

04.05.2020. 19:01

Francuska Nacionalna agencija za frekvencije (ANFR) pokrenula je veb-sajt za praćenje izloženosti radio talasima u realnom vremenu u blizini probnih stanica za mrežu 5G, javlja Telecompaper.

Snagu izloženosti, koja se meri u voltima po metru, konstantno mere nedavno postavljeni autonomni senzori. Prvi gradovi koji učestvuju u projektu su Marsej i Nant, a narednih nedelja očekuje se da bude postavljeno još senzora na drugim lokacijama širom zemlje.

Senzori su postavljeni na uzvišenjima udaljenim oko 150 metara od antena za mrežu 5G koje se testiraju. Merenja se obavljaju na svaka dva sata, i beleže izloženost zračenju od sve opreme koja radi na frekvencijama između 80 megaherca i šest gigaherca.

ANFR je saopštila da je saobraćaj u mreži 5G na mestima koje prate senzori trenutno nizak, pošto će mobilni operateri moći da pokrenu komercijalnu uslugu kasnije tokom godine. To će analitičarima ANFR omogućiti da prate uticaj 5G kada faza testiranja mreže bude okončana. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.