Svet

05.05.2020. 13:03

Telecompaper, Edgenet, CNBC

Autor: Nova Ekonomija

Majkrosoft odlaže lansiranje uređaja sa dva ekrana

Tehnološki gigant Majkrosoft (Microsoft) će odložiti razvoj sopstvenih uređaja sa dvostrukim ekranom dok ne razvije sledeću verziju operativnog sistema Vindous (Windows), prenosi portal Telecompaper.Panos Panai, direktor te kompanije ...

Foto: Microsoft

Svet

05.05.2020. 13:03

Tehnološki gigant Majkrosoft (Microsoft) će odložiti razvoj sopstvenih uređaja sa dvostrukim ekranom dok ne razvije sledeću verziju operativnog sistema Vindous (Windows), prenosi portal Telecompaper.

Panos Panai, direktor te kompanije za proizvode, izjavio je da će Majkrosoft prvo predstaviti narednu iteraciju svog najpoznatijeg proizvoda Vindous 10X za uređaje sa jednim ekranom, a da će tek kasnije razmotriti da li će da plasira uređaje sa dva ekranom na tržište.

Majkrosoft je prošlog oktobra najavio da će odpočeti razvoj uređaja sa dva ekrana pod sopstvenim Surface brendom tableta i telefona.

Prethodno je CNBC citirajući neimenovane izvore iz kompanije javio da će kompanija odložiti predstavljanje svog Neo tableta sa dva ekrana usled poremećaja na tržištu koje je izazvao koronavirus.

Prvobitno je bilo planirano da lansira Vindous 10X bude predstavljen paralelno sa novim Surface Neo hardverom za božićne praznike ove godine.

„Svet je potpuno drugačije mesto nego što je bio prošlog oktobra, kada smo sa vama podelili svoju viziju nove kategoerije uređaja dvostrukim ekranom. Dok nastavljamo da postavljamo potrebe kupaca u prvi plan, moramo da se fokusiramo na zadovoljenje njihovih trenutnih potreba“, rekao je Panai.

Vindous 10X je inače verzija operativnog sistema koja omogućava aplikacijama da rade na više od jednog ekrana, a Majkrosoft ga razvija i za računare, tablete i telefone drugih proizvođača, prenosi Edgenet.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.