Svet

06.05.2020. 17:59

New European

Autor: Nova Ekonomija

Roche razvio test za COVID-19 sa tačnošću od 99.8%

Roche, švajcarski farmaceutski gigant sa sedištem u Nemačkoj, navodno je razvio prvi uspešni test na koronavirus u svetu, koji pruža "99.8 odsto tačnosti", prenosi portal New European.Test koji će moći da identifikuje ...

Foto: Pixabay

Svet

06.05.2020. 17:59

Roche, švajcarski farmaceutski gigant sa sedištem u Nemačkoj, navodno je razvio prvi uspešni test na koronavirus u svetu, koji pruža „99.8 odsto tačnosti“, prenosi portal New European.

Test koji će moći da identifikuje ljude koji su preležali koronavirus, ali koji se nisu testirali tokom zdravstvene krize, dobio je hitno odobrenje od američke Uprave za hranu i lekove (FDA), što ga čini prvim testom koje je dobilo taj nivo odobrenja.

Švajcarska firma Roche koju je razvila nemačka laboratorija u Penzbergu, u nemačkoj pokrajini Bavariji, tvrdi da je test tačan u 99.8 odsto slučajeva.

Nemački ministar zdravlja Jens Spahn rekao je novinarima: „Ovo nije samo regionalni događaj – to je važan međunarodni korak u borbi protiv koronavirusa“, dodajući „rešenja za krizu biće naučna, a ovo je glavna prekretnica“.

Nemačka je već naručila dva miliona testova za maj, a pet miliona mesečno posle toga.

U međuvremenu, Roche je obećao da će uložiti 400 miliona evra za povećanje proizvodnje, za koje se nada da će do kraja 2020. dostići do 100 miliona testova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.