Svet

13.05.2020. 16:12

Ekathimerini

Autor: Nova Ekonomija

Hotelijeri u Grčkoj zabrinuti zbog predloženih zdravstvenih protokola

Zdravstveni protokoli koje su ovog leta vlasti predložile za turistički sektor izazvale su zabrinutost kako kod hotelijera, tako i kod zaposlenih, prenosi Ekathimerini.Nema sumnje da hotelijerski sektor želi da zaštiti javno zdravlje, m...

Pixabay

Svet

13.05.2020. 16:12

Zdravstveni protokoli koje su ovog leta vlasti predložile za turistički sektor izazvale su zabrinutost kako kod hotelijera, tako i kod zaposlenih, prenosi Ekathimerini.

Nema sumnje da hotelijerski sektor želi da zaštiti javno zdravlje, međutim kako stručnjaci kažu, neke od predloženih mera nisu u potpunosti izvodive, barem ne bez velikog povećanja troškova i smanjenja kvaliteta usluga.

Na primer, zaposleni u hotelima ne mogu voditi računa o gostima u slučaju da neki od njih zakašlju, a hoteli od svega dvadeset do trideset soba ne mogu imati specijalizovane medicinske prostorije.

Grčka konfederacija za turizam (SETE) i Helenska hotelijerska komora podneli su niz primedbi vladi sa ciljem da se neke od predloženih mera modifikuju, kako bi bile primenjivije.

Vlada će proceniti informacije dobijene od hotelijerskog sektora o predloženim zdravstvenim merama, a konačne odluke treba da budu donete za nedelju dana.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.