Svet

14.05.2020. 16:36

Reuters

Autor: Nova Ekonomija

Organizacije za zaštitu privatnosti: TikTok i dalje krši pravila o privatnosti dece

Foto: Wikimedia

Svet

14.05.2020. 16:36

Grupa organizacija za zaštitu privatnosti podnela je danas žalbu američkoj Saveznoj komisiji za trgovinu tvrdeći da je popularna aplikacija TikTok prekršila uredbu o saglasnosti i zakon koji štiti privatnost dece na mreži, prenosi Reuters.

Centar za digitalnu demokratiju, Kampanja za nekomercijalno detinjstvo i druge organizacije rekli su da TikTok nije uspeo da obriše sve video snimke koje su napravila deca mlađa od 13 godina, kao što je pristao da uradi po sporazumu sa Saveznom komisijom za trgovinu prošle godine.

Portparolka kompanije TikTok, Hilari Mekvejd, rekla je u odgovoru na novu žalbu da „ozbiljno shvataju privatnost i posvećeni su pružanju pomoći da TikTok i dalje bude sigurna i zabavna platforma za njihove korisnike“.

„TikTok je i dalje jedna od najpopularnijih aplikacija na svetu, a široko ga koriste deca i tinejdžeri u Sjedinjenim Državama, tako da je posebno važno da Savezna komisija za trgovinu blagovremeno i temeljno istraži prakse TikTok-a i preduzme efikasne mere sprovođenja“, grupe su rekle u svojoj žalbi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.