Svet

01.06.2020. 12:13

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

United Group akvizicijom širi poslovanje i na grčko tržište

Telekomunikacioni i medijski operator United Group preuzeo je dug, kao i značajni manjinski udeo od 36 odsto u Forthnet-u, čime je proširio svoje poslovanje i na grčko tržište, navodi se u saopštenju.Ovo je treća velika ...

Foto: Pixabay

Svet

01.06.2020. 12:13

Telekomunikacioni i medijski operator United Group preuzeo je dug, kao i značajni manjinski udeo od 36 odsto u Forthnet-u, čime je proširio svoje poslovanje i na grčko tržište, navodi se u saopštenju.

Ovo je treća velika akvizicija od kako je BC Partners kupio United Group u martu 2019. godine, nakon kupovine hrvatskog Tele2 i bugarskog Vivakoma, koja će povećati prihode United Group na preko 1,7 milijardi evra.

Transakcija, čiji se detalji neće objavljivati, u procesu je standardnih regulatornih odobrenja.

„Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedno važno dostignuće u našoj evropskoj strategiji rasta“,  izjavili su iz kompanije United Group.

Forthnet je vodeći provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj, zapošljava blizu 1.000 ljudi, a pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i preko 40.000 kompanija.

Grčki operator je potvrdio da pregovara sa UG ovog aprila, nakon što je pokušaj dogovora sa grčkom medijskom grupom Alter Ego propao.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.