Svet

14.06.2020. 14:07

Politico

Autor: Nova Ekonomija

Britanske aviokompanije traže da im se pokaže naučni dokaz u korist karantina

Foto: Pixabay

Svet

14.06.2020. 14:07

British Airways, EasyJet i Ryanair traže naučni dokaz u korist obaveznog karantina koji je nametnula britanska vlada svim putnicima koji žele da uđu u zemlju, prenosi Politico.

Aviokompanije veruju da ne postoji ni jedan dokaz u korist karantina i ne podržavaju plan Velike Britanije da sklopi bilateralne sporazume, takozvane vazdušne mostove, sa zemljama koje imaju nisku stopu zaraze.

„Nismo videli ni jedan plan koji objašnjava kada će i kako ti „vazdušni mostovi“ biti uspostavljeni“, rekao je portparol kompanije Ryanair.

Aviokompanije traže od vlade da se vrati politici u kojoj je karantin obavezan samo za putnike iz zemalja sa visokim rizikom zaraze.

„Ovo bi bilo najpraktičnije i najefikasnije rešenje koje će omogućiti državnim službenicima da se fokusiraju na druga, značajnija, pitanja, dok Veliku Britaniju usklađuju sa većim delom Evrope koji svoje granice otvara sredinom juna“, rekao je portparol.

Obavezan karantin stupio je na snagu u ponedeljak, a jedino će neophodna radna snaga, putnici iz Irske, sa Ostrva Men i Kanalskih ostrva biti izuzeti od ovog pravila.

Vlada Velike Britanije smatra da je karantin neophodan kako bi se sprečilo ponovno širenje virusa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.