Svet

28.06.2020. 14:06

Bloomberg

Autor: Nova Ekonomija

Commerzbank razmatra otpuštanje čak sedam hiljada radnika

Glavni izvršni direktor Komercbanke (Commerzbank), Martin Cilke, možda će eliminisati više od 7.000 radnih mesta i zatvoriti oko 400 filijala, u pokušaju da odgovori na frustraciju među akcionarima, uključujući i nemačku ...

Wikimedia, Donald Trung

Svet

28.06.2020. 14:06

Glavni izvršni direktor Komercbanke (Commerzbank), Martin Cilke, možda će eliminisati više od 7.000 radnih mesta i zatvoriti oko 400 filijala, u pokušaju da odgovori na frustraciju među akcionarima, uključujući i nemačku vladu, dok banka pokušava da smanji troškove, saznaje Bloomberg.

Cilke i glavni finansijski direktor Betina Orlop planiraju da na sastanku nadzornog odbora u sredu predstave ciljeve za smanjenje troškova kao deo šireg plana restrukturiranja. 

Konačni ciljevi još nisu odlučeni, delom zato što je nekoliko rukovodilaca skeptično u pogledu toga da li je ovakvo smanjenje izvodljivo. 

Rukovodstvo takođe razmišlja o manje ekstremnim smanjenjima, rekli su Blumbergu neslužbeni izvori upoznati s materijom.

„Odbijamo da komentarišemo spekulacije. Trenutno se razgovara o različitim opcijama i scenarijima. Nisu donete nikakve odluke“,rekla je portparolka Komercbanke. 

Komercbanka je u februaru rekla da radi na smanjenju troškova nakon što je prethodni plan Cilkea, predstavljen pre manje od godinu dana, odbačen od strane investitora.

Cilke je pre četiri godine najavio smanjenje od oko 7.300 radnih mesta, ali završio je sa smanjenjem od samo 3.600. Banka trenutno ima oko 40.000 radnika.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.