Svet

29.06.2020. 11:56

STA

Autor: Nova Ekonomija

Slovenci letuju u domovini zbog korone, ali i vaučera

Slovenačko primorje, ali i ostala popularna turistička odredišta u zemlji, beleže znatno veći udeo domaćih gostiju zbog ograničenja i zabrinutosti koje nameće korona virus, ali i zbog državne pomoći u vidu vaučera za letovanje, jav...

Foto: Pixabay

Svet

29.06.2020. 11:56

Slovenačko primorje, ali i ostala popularna turistička odredišta u zemlji, beleže znatno veći udeo domaćih gostiju zbog ograničenja kretanja i zabrinutosti koje nameće korona virus, ali i zbog državne pomoći u vidu vaučera za letovanje, javlja Slovenska tiskovna agencija (STA). Hotelijeri i vlasnici apartmana kažu da je tražnja povećana i optimistično gledaju na nastavak sezone.

Od četvrtka, svi hoteli na slovenačkoj obali, koji pripadaju kompaniji Sava Turizam su otvoreni i gotovo su u potpunosti bili rezervisani tokom proteklog vikenda, prenosi STA. 

Sledećeg vikenda situacija će biti slična, kažu u Sava Turizam i dodaju da će tada njeni hoteli u Izoli i Strunjanu uglavnom biti potpuno rezervisani, dok će ostali zabeležiti od 65 do 70 odsto popunjenosti.

Slovenija deli turističke vaučere od 200 evra

Najbrojniji su domaći gosti, zatim slede turisti iz Austrije i Nemačke.

Broj domaćih gostiju naglo je porastao, od 30 odsto koliko je u proseku iznosio prethodnih godina, na sadašnjih 80 odsto.

Slovenački hotelijeri naglašavaju da je veliko interesovanje za vaučere koje je obezbedila država, kako bi pomogla turizam zbog pandemije korona virusa.

Svaki punoletni građanin u Sloveniji može da koristi vaučer u vrednosti od dvesta evra za korišćenje usluga slovenačkih turističkih agencija.

Program je vredan oko trista miliona evra, ali država smatra da će se mnogo tog novca vratiti u državnu kasu ako ne porezom, onda na neki drugi način, preneli su ranije slovenački mediji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.