Svet

01.07.2020. 16:35

The Guardian

Autor: Nova Ekonomija

RajanEr piloti pristali na smanjenje plate kako bi se izbegla otpuštanja

Piloti RajanEra (RyanAir) pristali su na smanjenje plate od 20 odsto kako bi se izbeglo ukidanje nekih 3.000 radnih mesta u najvećoj evropskoj budžetskoj aviokompaniji, saznaje britanski Gardijan.Sindikat pilota Balpa objavio je u sredu da je 9...

Foto: Pixabay

Svet

01.07.2020. 16:35

Piloti RajanEra (RyanAir) pristali su na smanjenje plate od 20 odsto kako bi se izbeglo ukidanje nekih 3.000 radnih mesta u najvećoj evropskoj budžetskoj aviokompaniji, saznaje britanski Gardijan.

Sindikat pilota Balpa objavio je u sredu da je 96 odsto članova RajanEra glasalo za prihvatanje privremenog smanjenja plata kako bi se „spasili poslovi koji su bili ugroženi“ zbog pada potražnje za letovima usled pandemije.

Piloti su pristali na dogovor satima nakon što je glavni izvršni direktor kompanije, Majkl O’Liri, javno objavio da se 3.000 radnih mesta može spasiti samo ako se celokupno osoblje složi na smanjenje plata.

Sindikat je rekao da se RajanEr složio da će plate vratiti u normalu u naredne četiri godine.

O’Liri je svoju platu smanjio za 50 odsto u aprilu i maju i nastaviće da prima sniženu platu do kraja marta 2021. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.