Svet

03.07.2020. 13:20

HRT

Autor: Nova Ekonomija

Turisti slabo raspoloženi za žurke na Pagu

Početkom jula, kada je letnja turistička sezona u punom jeku, sve više se priča o praznim plažama na hrvatskom primorju, a izostanak uobičajene gužve potkrepljen je činjenicom da ove godine neće biti letnjih festivala, javlja Hrvatska ...

Foto: Wikipedia

Svet

03.07.2020. 13:20

Početkom jula, kada je letnja turistička sezona u punom jeku, sve više se priča o praznim plažama na hrvatskom primorju, a izostanak uobičajene gužve potkrepljen je činjenicom da ove godine neće biti letnjih festivala, javlja Hrvatska radio-televizija (HRT).

Kako prenosi ovaj medijski servis, atmosfera na ostrvu Pag i čuvenoj plaži Zrće, nije uobičajena za ovo doba godine, iako je broj gostiju ipak dostigao polovinu broja od prošle godine.

Među njima ima malo onih raspoloženih za parti zabave, po čemu se taj deo Paga postao poznat.

Tačno u ovo vreme pre godinu dana, popularna plaža Zrće bila je puna mladih ljudi, mahom Britanaca zbog održavanja Hideout festivala. 

Danas su ležaljke prazne, a u moru tek pokoji kupač i čini se da je više bankomata, nego posetilaca, sumira utiske reporter HRT-a.

Sve to, kako se naglašava donosi nevolje koncesionarima, koji smatraju da bi bili zadovoljni i sa pet odsto posla u odnosu na prošlu godinu.

Tu i tamo može da se naleti, uglavnom na mlade Nemce, željne zabave, koji kažu da nije ni približno kao prošlih godina, ali im to ne smeta da uživaju u moru, i kako naglašavaju, slobodi.

Većina objekata i klubova je zatvorena, a najveći klub, Noa, na zadarskom delu plaže ipak radi. 

Retkim gostima na ulazu se meri temperatura, dezinfikuju ruke, a konobari poslužuju sa zaštitnim maskama.

Gradonačelnik mesta Novalje Ante Dabo je neumoljiv i ne želi da dozvoli saglasnost za održavanje festivala i koncerata klubovima.

„Jedan virus, jedno širenje zaraze može nam upropastiti ovo što imamo. Mi smo danas i zadnjih deset dana između 40 i 65 posto prometa od prošle godine po dolascima. To su brojke koje su nas prijatno iznenadile. To izgubiti radi nekoliko stotina partijanera, koji, moramo, priznati, nikada ne mogu da se ozbiljno pridržavaju mera“, zaključuje Dabo.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.