Srbija

21.07.2020. 14:45

Portal javnih nabavki

Autor: Nova Ekonomija

BG metro vrši tehničku kontrolu elaborata za prvu liniju metroa

JKP Beogradski metro i voz raspisao je javnu nabavku za tehničku kontrolu elaborata o inženjerskogeološkim-geotehničkim uslovima izgradnje za potrebe izrade Studije opravdanosti sa Idejnim projektom za prvu fazu metro Linije 1, navodi se na...

Foto: Pixabay

Srbija

21.07.2020. 14:45

JKP „Beogradski metro i voz“ raspisalo je javnu nabavku za tehničku kontrolu elaborata o inženjerskogeološkim-geotehničkim uslovima izgradnje, za potrebe izrade Studije opravdanosti i Idejnog projekta za prvu metro liniju u Beogradu, navodi se na Portalu javnih nabavki.

Tehnička kontrola obuhvata proveru usklađenosti elaborata sa projektnim zadatkom na osnovu relevantnih zakona, propisa, normama kvalitete i ranije utvrđenih detalja o inženjerskogeološkim-geotehničkim uslovima izgradnje prve faze prve linije beogradskog metroa.

Potencijalni ponuđači moraju da imaju najmanje jednog zaposlenog master inženjera geologije sa najmanje 15 godina iskustva, master inžinjera rudarstva sa minimum 15 godina iskustva u izgradi podzemnih prostorija sa odgovarajućim stručnim ispitom, kao i još dva master inženjera geologije sa po pet godina iskustva.

Potrebno je da najmanje dvoje od gore navedenih inženjera imaju radno iskustvo na projektu izgradnje tunela mašinom za bušenje tunela TBM (Tunnel Boring Machine).Pod radnim iskustvom se podrazumeva da je bio projektant, izvođač ili stručni nadzor u svojoj oblasti na gore navedenom projektu.

Izbor najpovoljnije ponude će se izvršiti primenom kriterijuma „najniža ponuđena cena“, a rok za podnošenje ponuda je 20. avgust 2020. godine.

U martu 2015. tada gradonačelnik Beograda, Siniša Mali izjavio je da će prva linija metroa koštati između 800 miliona i 1,2 milijarde evra, navodi portal Nova.rs.

U oktobru 2016. rekao je da bi izgradnja tri linije „mogla da počne krajem 2018. godine“, a da investicija „neće biti manja od 800 miliona evra, odnosno od 800 miliona do jedne milijarde“.

Potom, u decembru 2016. Mali izjavljuje da će prva linija metroa od Makiškog polja do Mirijeva, kao da će izgradnja „prema trenutnim procenama koštati dve milijarde evra“.

Zorana Mihajlović ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je 21. jula da je metro „najveća infrastrukturna investicija u ovom delu Evrope, vredna šest milijardi evra“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.