Srbija

30.07.2020. 13:56

Nova ekonomija, Deloitte.hr

Autor: Nova Ekonomija

Nijedna firma iz Srbije na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija

Na ovogodišnjoj Deloitovoj listi (Deloitte) listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu koji objedinjava Evropu, Bliski Istok i Afriku nije se našla nijedna firma iz Srbije.Prošle godine na listi je je...

Pixabay

Srbija

30.07.2020. 13:56

Na ovogodišnjoj Deloitovoj listi (Deloitte) listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu koji objedinjava Evropu, Bliski Istok i Afriku nije se našla nijedna firma iz Srbije.

Prošle godine na listi je jedini predstavnik bio novosadska Vega IT Sourcing na 435. poziciji sa rastom prihoda od 170% u periodu od 2014. do 2017. godine.

Na vrhu ovogodišnje liste je Revolut iz Ujedinjenog Kraljevstva sa rastom od 39.754 posto. Revolut je fintech kompanijaa koja je napravila aplikaciju za poslovanje i trgovanje kripto valutama.

Vodeću petorku zaokružuju OakNorth iz UK sa rastom od 30.706 posto, nemački Cloud&Heat Technologies GmbH (21.474%), DivideBuy (19.572%), takođe iz Ujedinjenog Kraljevstva i FINEWAY iz Nemačke sa rastom od 16.594 posto.

Iz komšiluka, ove godine Hrvatska ima 9 kompanija plasiranih na lestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA, što je za četiri više u odnosu na prošlu godinu.

Uz kompanije koje su i prošle godine bile na listi: Q Software, Infinum, te Microblink, ove godine su se na listu 500 najbrže rastućih iz Hrvatske plasirali još i Bazzar.hr (Prati me d.o.o.), AG04 Innovative Solutions, Arbona, IPS d.o.o., Serengeti d.o.o. i Lemax d.o.o.

Bazzar.hr je sa svojim 39. mestom i rastom od 2.821 posto ostvario najbolji plasman, a zanimljivost je da je Infinum od 2013. do sada na listu EMEA 500 ostvario plasman čak šest puta.

Jednog predstavnika ima i Bosna i Hercegovina, Ministry of programming, na 175. mestu liste.

Listu „Deloitte’s Technology Fast 500™ EMEA“ već devetnaestu godinu kreira Deloitteov globalni Sektor za tehnologiju, medije i telekomunikacije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.