Srbija

30.07.2020. 14:04

Danas

Autor: Nova Ekonomija

Danas: Uprkos Vučićevim obećanjima, u Krušiku se spremaju otkazi

Uprkos predizbornim najavama predsednika Srbije, u valjevskoj fabrici Krušik do kraja meseca jedan odsto zaposlenih dobiće automatski otkaz, piše list Danas. Glavni razlog je što im neće biti produženi ugovori o radu."Pred...

Foto: Pixabay

Srbija

30.07.2020. 14:04

Uprkos predizbornim najavama predsednika Srbije, u valjevskoj fabrici Krušik do kraja meseca jedan odsto zaposlenih dobiće automatski otkaz, piše list Danas. Glavni razlog je što im neće biti produženi ugovori o radu.

„Predsednik Vučić nam je krajem februara kad je bio u predizbornoj poseti našoj fabrici obećao da neće biti otpuštanja i da će država da uloži u razvoj Krušika i njegov raketni progam. Najavio je utvrđivanje odgovornosti rukovodstva a katastrofalne rezultate odnosno ogromne dugove i gubitke Krušika. Sve to će, po svemu sudeći da plate radnici koji nemaju partijske SNS veze, koji će da stanu bez posla“, kažu sagovornici Danasa u tom preduzeću.

Spisak prekobrojnih je pravljen pre nekoliko dana i tada je svaki rukovodilac proizvodne celine morao da odredi po jedan odsto viška radnka, saznaje taj list.

Sagovornici Danasa kažu i da u Krušiku radi oko dve hiljade radnika na određeno vreme.

Njima će od avgusta ugovori umesto dva ili tri meseca trajati mesec dana, što se od strane zaposlenih smatra samo uvodom u dalja otpuštanja.

Tvrde i da rukovodstvo aneksima ugovora nastoji da smanji naknade za topli obrok, otežane uslove rada, koeficijent za minuli rad i regres za oko osam do deset hiljada dinara.

Naglašavaju i da se na spiskove stavljaju isključivo proizvodni radnici.

Sa druge strane tvrde da u predstvaništvu Krušika u Beogradu, gde  nema ni struje ni vode, „radi“ dvadesetak ljudi koji se međusobno ni ne poznaju, ali će sigurno ostati na svojim radnim mestima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.