Svet

03.08.2020. 07:25

Guardian

Autor: Nova Ekonomija

I slavne ličnosti dele teorije zavere o koroni

Plesačica, pevačica, tekstopisac, glumac, reditelj - Madona  ima zavidnu karijeru. Ali krajem prošle nedelje kraljica popa došla je u žižu javnosti zbog videa objavljenog na Instagramu u kojem deli teoriju zavere o koronav...

Wikimedia Commons

Svet

03.08.2020. 07:25

Plesačica, pevačica, tekstopisac, glumac, reditelj – Madona  ima zavidnu karijeru. Ali krajem prošle nedelje kraljica popa došla je u žižu javnosti zbog videa objavljenog na Instagramu u kojem deli teoriju zavere o koronavirusu sa svojih 15 miliona pratilaca.

Madona je tvrdila da vakcina postoji, ali da je bila skrivena. „Oni bi radije pustili da strah kontroliše ljude i pustili da bogati postanu bogatiji, a siromašni siromašnijima“, rekla je.

Instagram je zamaglio video, naveo ga kao „lažne informacije“ i povezao korisnike sa stranicom koja objašnjava zašto je ovo lažna tvrdnja. Kasnije je Instagram izbrisao post

Nekoliko dana pre toga Luis Hamilton je napisao antivakserski post i optužio Bila Gejsta da laze o ispitivanju vakcina protiv kovid-29.

Poznate ličnosti imaju platformu, a kada je zloupotrebe to je neverovatno neodgovorno “, rekao je Paul Offit, ko-izumitelj rotavirusne vakcine i direktor Centra za vakcinaciju u Dečijoj bolnici u Filadelfiji.

„Oni utiču na ljude. Nauka ne pobeđuje, činjenice ne pobeđuju. Emocija svaki put pobedi naučne dokaze. “ 

Studija Rojters instituta i Univerziteta Oksford pokazuje da najviše angažmana ima oko postova političara i poznatih ličnosti. 

Kruševljani se uplašili da imaju 5G stanicu u gradu

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.