Svet

05.08.2020. 16:37

TechCrunch

Autor: Nova Ekonomija

Bivši izvršni direktor Ubera osuđen na osamnaest meseci zatvora

Bivši izvršni direktor Ubera Entoni Levandovski, koji je bio u središtu tužbe između Ubera i Vajma (Waymo) osuđen je na 18 meseci zatvora zbog krađe trgovinskih tajni, javlja TechCrunch.Tokom sudskog postupka danas, Levan...

Author Dllu, WIkimedia

Svet

05.08.2020. 16:37

Bivši izvršni direktor Ubera Entoni Levandovski, koji je bio u središtu tužbe između Ubera i Vajma (Waymo) osuđen je na 18 meseci zatvora zbog krađe trgovinskih tajni, javlja TechCrunch.

Tokom sudskog postupka, Levandovski je takođe pristao da plati nadoknadu Vajmu u vrednosti od oko 750.000 dolara, kao i novčanu kaznu u iznosu od 95.000 dolara.

Okružno tužilaštvo Sjedinjenih Američkih Država preporučilo je kaznu od 27 meseci, tvrdeći na sudu da je Levandovski počinio zločin zbog ega ili pohlepe.

Levandovski je tražio novčanu kaznu, 12 meseci kućnog zatvora i 200 sati društveno-korisnog rada

Slučaj je počeo u februaru 2017. godine kada je Vajmo optužio Uber da je ukrao najmanje osam poslovnih tajni Vajma za autonomna vozila.

Prema Vajmu, Levandovski je ukrao oko 14.000 Guglovih dokumenata od kojih su mnogi sadržali Vajmove trgovinske tajne i da je to učinio kada je Uber kupio startap Oto (Otto) koji je bivši inženjer Gugla Entoni Levandovski osnovao.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.