Srbija

06.08.2020. 13:17

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Frizeri pisali premijerki: Otpišite nam obaveze tokom pandemije

Pixabay

Srbija

06.08.2020. 13:17

Frizeri u Srbiji jedva opstaju, promet u salonima je pao za 80 odsto u odnosu na period pre pojave pandemije jer su mušterije uplašene da će se zaraziti u salonu, pišu Novosti navodeći da su frizeri pisali i premijerki Ani Brnabić, ministarstvu finansija i ostalim nadležnim institucijama.

Tražili su i od Privredne komore Srbije da im se odloži plaćanje eko – takse.

Mere iz paketa državne pomoći koje se odnose na isplatu minimalnih zarada ne mogu da im pomognu da stanu na noge, jer je obim posla dramatično smanjen.

Podseća se da je plaćanje poreza i doprinosa za „korona-minimalce“ samo odloženo za narednu godinu, a ne otpisano, što znači da se dugovi gomilaju.

Predstavnici različitih udruženja frizera navode i da svaka peta radnja radi na crno i procenjuju da će veliki saloni nekako pregurati krizu, a da će većina malih morati da stavi katanac.

„Ovo je veliki udarac za nas“, kaže predsednik Udruženja frizera i kozmetičara PKS Dragan Živić.

Prema njegovim rečima, frizerima bi najviše  značilo otpisivanje plaćanja poreza i doprinosa za period tokom vanrednog stanja kada nisu uopšte radili i umanjivanje dažbina sve dok traje pandemija, što bi se odnosilo ili na poreze i doprinose ili na firmarine, đubrarine…

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.