Srbija

17.08.2020. 12:48

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Kon: Učenici ipak neće morati da nose troslojne maske

Foto: Printscreen/RTS

Srbija

17.08.2020. 12:48

Epidemiolog Predrag Kon danas je demantovao medijske navode po kojima će učenici od septembra morati da nose isključivo troslojne maske, i pojasnio da to mogu biti i hirurške, platnene ili druge zaštitne maske, prenosi agencija Beta.

Kon je gostujući na televiziji Hepi dodao da će se u slučaju da počne „ozbiljniji prenos“ COVID-19 na početku školske godine ponovo biti uvedena nastava na daljinu.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv koronavirusa, kako su takodje preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo „na dobrovoljnoj bazi i uz sagalsnost roditelja“.

„Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni“, rekao je Kon. 

Dodao je i da je u „drugom piku prvog talasa“ epidemije koronavirusa primećen značajno sporiji pad broja zaraženih u odnosu na period vanrednog stanja, što pokazuje da „očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere“.

„Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo“, rekao je Kon.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.