Svet

28.08.2020. 11:58

Axios

Autor: Nova Ekonomija

Majrosoft zajedno sa Volmartom radi na preuzimanju američkog dela TikTok-a

Majkrosoft sarađuje sa najvećim lancem maloprodaja na svetu, Volmartom, na pokušaju da otkupi američko poslovanje TikTok-a od kineskog Bajtensa, saznaje Axios iz više izvora bliskih tom procesu.Ideja je da se TikTok u SAD pretvor...

Foto: Pixabay

Svet

28.08.2020. 11:58

Majkrosoft sarađuje sa najvećim lancem maloprodaja na svetu, Volmartom, na pokušaju da otkupi američko poslovanje TikTok-a od kineskog Bajtensa, saznaje Axios iz više izvora bliskih tom procesu.

Ideja je da se TikTok u SAD pretvori i preusmeri u aplikaciju za e-trgovinu za kreatore sadržaja i korisnike, slično onome što je Bajtdens uradio sa sopstvenom aplikacijom u Kini.

Ova vest dolazi u danu kada je bivši izvršni direktor američkog dela TikTok-a Kevin Majer dao ostavku na mesto izvršnog direktora, a izvori navode da ga je Bajtdens isključio iz pregovora o preuzimanju.

Moguće je da je Volmart takođe razgovarao sa korporacijom Orakl, koji takođe nastavlja da pregovara sa Bajtdensom.

Volmart bi dodao više svežeg kapitala i znanja o e-trgovini naporima Majkrosofta, koji su takođe najavljeni ove nedelje, ali maloprodajni lanac takođe ima značajno prisustvo u Kini, što bi moglo zakomplikovati pregovore, zbog toga što je Trampova administracija decidno protiv mešanja kineskih ekonomskih interesa.

To je upravo i bio razlog za ultimatum kada je Vašington zahtevao da TikTok proda svoje poslovanje na engleskom govornom području američkom investitoru.

Rok za postizanje dogovora je 15. septembar.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.