Svet

01.09.2020. 11:22

Straitstimes

Autor: Nova Ekonomija

BP prodaje sedište u Londonu, planira da se fokusira na rad od kuće

BP planira da proda svoje sedište u centralnom Londonu, jer smanjuje radna mesta i usvaja nove metode fleksibilnog rada od kuće, piše portal Straitstimes.Naftna kompanija, koja zapošljava 6.500 kancelarijskog osoblja u Velik...

Foto: Pixabay

Svet

01.09.2020. 11:22

Naftna kompanija BP planira da proda svoje sedište u centralnom Londonu, jer smanjuje broj radnih mesta i usvaja nove metode fleksibilnog rada od kuće, piše portal Straits times.

Firma koja zapošljava 6.500 kancelarijskog osoblja samo u Velikoj Britaniji, planira da iznajmi zgradu na Trgu Svetog Džejmsa na naredne dve godine pre nego što zauvek „ode“ iz Londona.

Na taj način BP se pridružuje drugim poslodavcima koji menjaju način rada, nakon što su mnogi zaposleni počeli da rade od kuće zbog pandemije.

Izvršni direktor Bernard Luni rekao je da će se kompanija imati u vidu kombinaciju kućnih i kancelarijskih poslova.

Plan pokazuje neizvesnost sa kojom se tržište nekretnina suočava pošto je pandemija poslala kancelarijske radnike svojim domovima, prazneći poslovne centre širom Londona.

Samo 13 procenata ljudi vratilo se u svoje kancelarije ovog meseca u Londonu, a u 63 najveća urbana centra u zemlji taj je broj iznosio 17 procenata.

Zgrada, koju je BP kupio za 117 miliona funti 2001. godine, danas bi mogla koštati više od 300 miliona funti, odnosno 544 miliona američkih dolara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.