Srbija

02.09.2020. 16:14

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

PowerUP: Program za inovativna preduzeća i startap kompanije iz regiona

Foto: Promo

Srbija

02.09.2020. 16:14

Svetska banka, u okviru svog programa „PowerUP: Jačanje kapaciteta kompanija u ranoj fazi razvoja u zemljama Zapadnog Balkana, pokreće namenski program za više od 200 kompanija koji finansira Evropska unija u okviru Programa za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana (WB EDIF), i sprovodi ga uz podršku globalne konsultantske kompanije Deloitte.

U saopštenju organizatora navodi se da na konkurs mogu da se prijave inovativne kompanije koja tragaju za novim načinima privlačenja kupaca i  klijenata i unapređenje svog poslovnog modela, ili firme koje žele da ostvare vidljive rezultate u kratkom roku i nastave poslovanje uspešno i nakon pandemije COVID-19.

PowerUp je besplatan program namenjen malim i srednjim preduzećima (MSP) i startap kompanijama, a rok za prijavu je 30. septembar 2020. godine.

Sve kompanije koje budu odabrane za učešće u ovom programu dobiće podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja koja će biti usmerena na jačanje otpornosti na krizu usled pandemije COVID-19 i povećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija.

„Program pruža značajno praktično znanje, stvara preduslove za ostvarenje vidljivih rezultata u kratkom roku, i fokusira se na teme o kupcima i tržištu, finansijskoj uspešnosti, brendiranju, kao i  veštinama prezentovanja – pitchinga“, navodi se u saopštenju.

Program je predviđen da traje od oktobra 2020. godine do februara 2021. godine, a oko 100 kompanija sa najboljim učinkom tokom obuke biće pozvano da se u martu 2021. godine takmiči u „PowerUP finalu“.

Tada će biti u prilici da predstave svoje poslovanje ekskluzivno pozvanim predstavnicima anđela investitora, venture kapitalista, uspešnih preduzetnika, kao i predstavnicima korporacija i medija.

„Sve kompanije koje budu odabrane za učešće u finalu programa dobiće značajnu eksponiranost i priznanje, i biće promovisane putem lokalnih i regionalnih medija“, navode organizatori.

Pored toga, tri najuspešnije kompanije na PowerUP finalu dobiće „Nagradu za preduzetničku izvrsnost Zapadnog Balkana“ za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu savetodavnu podršku lokalnih i regionalnih stručnjaka iz globalne kompanije za pružanje profesionalnih usluga Deloitte.

Za učešće u programu kompanije treba da ispunjavaju sledeće kriterijume:

  • Kompanije treba da su registrovane u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana uključujući i Srbiju;
  • Kompanije treba da posluju najmanje jednu godinu;
  • Kompanije treba da zapošljavaju između 3 i 100 osoba;
  • Kompanije treba da su inovativne i da imaju svoj proizvod / uslugu koja im donosi prihod na najmanje jednom tržištu, i za koji kompanija teži da poveća prodaju;
  • Kompanije se ne smeju baviti proizvodnjom alkohola, duvana ili oružja ili drugim srodnim delatnostima.

Zainteresovane MSP i startap kompanije se mogu prijaviti OVDE, dok za sva dodatna pitanja možete  kontaktirati organizatore OVDE.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.