Srbija

07.09.2020. 16:39

exyuaviation.com

Autor: Nova Ekonomija

easyJet dodatno smanjuje saobraćaj ka regionu

Niskotarifni avio-prevoznik Izidžet (easyJet) će privremeno obustaviti veći broj letova koje obavlja tokom cele godine na tržištima koja uključuju Sloveniju, Srbiju i Kosovo, prenosi portal Ex-YU Aviation.easyJet će privremeno obust...

Foto: Pixabay

Srbija

07.09.2020. 16:39

Niskotarifni avio-prevoznik Izidžet (easyJet) će privremeno obustaviti veći broj letova koje obavlja tokom cele godine na tržištima koja uključuju Sloveniju, Srbiju i Kosovo, prenosi portal Ex-YU Aviation.

easyJet će privremeno obustaviti letove između Ljubljane i Berlina, sve do 8. januara.

Operacije će zatim ponovo biti obustavljene na dvonedeljni period, od kraja februara do početka marta, pre nego što se obnove na nivo od dva leta nedeljno, i povećavaju na tri u aprilu.

Kompanija je u početku najavio lansiranje nove linije Luton-Ljubljana za 28. oktobar, a sada je početak te usluge odložen do 6. decembra.

Kao što je ranije objavljeno, avio-kompanija je prekinula letenje iz Stanteda u Ljubljanu zbog zatvaranja baze, ali nastavlja da održava operacije od Getvika do glavnog grada Slovenije.

U Beogradu će easyJet voziti jednom nedeljno do Bazela do 18. oktobra, nakon čega će letovi biti ukinuti do 6. decembra.

Letovi iz Berlina obustavljeni su do 8. novembra, dok će letovi iz Ženeve saobraćati jednom nedeljno do 23. oktobra, kada će biti suspendovani do decembra.

Priština je takođe pogođena, a operacije iz Berlina otkazane su do 8. novembra.

Usluge letova do Bazela i Ženeve će i dalje biti, iako je njihov broj smanjen.

easyJet je ojačala svoje finansije prošle nedelje, obezbedivši oko 608 miliona funti prodajom i otkazivanjem zakupa delova svoje flote.

Niskotarifni prevoznik sada je prikupio više od 2,4 milijarde funti od početka pandemije koronavirusa, u šta je uključeno i 600 miliona pomoći britanske vlade i nešto više od 400 miliona od plasmana akcija. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.