Srbija

09.09.2020. 11:32

Twitter

Autor: Nova Ekonomija

Veći deo Palate Beograđanke prodat iz drugog pokušaja novoosnovanoj firmi

Grad Beograd prodao je za 16 miliona evra veći deo Beograđanke jedinom ponuđaču, firmi "MPP new project DOO", objavio je na svom tviter nalogu aktivista pokreta Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović.Prema raspoloživim podacima, radi se o f...

Foto: Wikipedia/ Filip Maljkovic

Srbija

09.09.2020. 11:32

Grad Beograd prodao je za oko 16,5 miliona evra veći deo Beograđanke jedinom ponuđaču, firmi „MPP New Project DOO“, objavio je na svom tviter nalogu aktivista pokreta Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović.

Prema raspoloživim podacima, radi se o firmi koja je osnovana pre dve nedelje i koja predstavlja jedan od ogranaka „Marera Properties DOO“.

Ta majka-firma, kako se navodi na zvaničnoj internet prezentaciji, poseduje veći broj firmi, odnosno poslovnih prostora za izdavanje u Beogradu.

Neke od tih nekretnina obuhvataju i bivšu fabrike „Beko“ na Dorćolu, sada „Kalemegdan Business Centar“, M44 u Makedonskoj, nekretnine u Resavskoj itd. 

Pošto je novoosnovani „MPP New Project“ jedini ponuđač, potpisivanjem ponude je konstatovano da je „Beograđanka“ prodata, a time je javno nadmetanje završeno.

U Agenciji za privredne registre navodi se da je „Marera Properties“-a u vlasništvu „Marera Real Estate Ltd“, koja je registrovana na Kipru.

U domaćoj bazi stvarnih vlasnika stoji da je kiparska firma u stoprocentnom vlasništvu Vladimira Zubrilina, biznismena sa pasošem Malte.

PRETHODNI POKUŠAJ PRODAJE

Prvi put sredinom jula, na prodaju je ponuđeno 19.000 kvadrata poslovnih prostora u toj zgradi, prenela je tada Nova ekonomija.

Cena u prvom pokušaju otuđenja bila je 20,6 miliona evra, ali je javno nadmetanje 31. jula otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Početna cena u drugom, uspešnom pokušaju prodaje bila je 16,5 miliona evra.

Kako se navodi u oglasu, kupac je u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.