Srbija

16.09.2020. 12:29

021

Autor: Nova Ekonomija

Planinari traže da im na Fruškoj Gori investitori oslobode stazu

Iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore za subotu najavljen protesatni skup za oslobađanje staze koja je kako se navodi zbog sveopšteg investitorskog napada na prirodu blokirana privatnim kapijama i ogradama, prenosi portal 021. ...

Foto: Wikipedia/ Jovancavic

Srbija

16.09.2020. 12:29

Iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore za subotu najavljen protesatni skup za oslobađanje staze koja je kako se navodi zbog sveopšteg investitorskog napada na prirodu blokirana privatnim kapijama i ogradama, prenosi portal 021.

„Mi želimo da prođemo trasom te planinarske staze. Želimo da sve prođe nenasilno. Nećemo preskakati ogradu, nećemo praviti rupe u žici, jer to je ponižavajuće. Nemamo nameru da primenjujemo rušilačke metode. Jednostavno želimo da, nenasilno, prođemo trasama koje su javno dobro“, kaže aktivistkinja Dragana Arsić.

Dodaje se da ugrožena staza vodi od Novog Rakovca do Zmajevca, koja je „zbog sveopšteg investitorskog napada na prirodu blokirana privatnim kapijama i ogradama“.

Ona je i upisana u registar Planinarskog saveza Vojvodine.

Akciji se priključio i Ekološki pokret „Odbranimo reke Stare planine“, čiji će se lider Aleksandar Jovanović Ćuta, pored ostalih, obratiti na skupu.

„Želimo tim obraćanjima na početku naše pešačke akcije da pošaljemo poruku nadležnim institucijama u vezi sa neverovatnim napadima na prirodu Srbije, na šume, na reke, na vazduh, na sve ono što je javno dobro. Poruka je da je zaista krajnje vreme da oni počnu da delaju na način koji štiti javna dobra i građane, a ne interes investitora“, ističe Dragana Arsić.  

Okupljanje je, naglašava se, prijavljeno policiji, a angažovani su i redari. 

Okupljanje počinje u 11 sati na parkingu ispred manastira Rakovac, odakle se kreće do prve kapije koja je na 30 minuta laganog hoda od manastira.

DRŽAVA DALA 2,6 MILIONA EVRA ZA HOTELSKI KOMPLEKS NA FRUŠKOJ GORI

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.