Srbija

17.09.2020. 14:41

N1

Autor: Nova Ekonomija

Zbog apela „Ujedinjeni protiv kovida“ smenjeni načelnici VMA?

Bez funkcije su ostali načelnik Instituta za medicinska istraživanja prof. dr sc. med. Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu prof. dr Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti prof. dr sc. med. Li...

Foto: Printscreen

Srbija

17.09.2020. 14:41

Bez funkcije su ostali načelnik Instituta za medicinska istraživanja Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti Lidija Kandolf Sekulović, javlja N1 pozivajući se na izvore bliske njima.

Zvanična potvrda ove informacije nije stigla, a prema izvorima N1, u poslednjih nekoliko dana smenjeno je ukupno sedam načelnika Vojno-medicinske akademije.

Kako se navodi, ono što je zajedničko svim smenjenim načelnicima je njihova podrška otvorenom pismu koje su Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim institucijama uputili lekari okupljeni u grupi „Ujedinjeni protiv kovida“.

Grupa od 350 lekara u proglasu objavljenom 21. jula oštro se ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv COVID-19 i zatražila njegovu smenu, navodeći da se Srbija našla u „javno-zdravstvenoj katastrofi“.

Inače, početkom septembra, inicijativa „Ujedinjeni protiv kovida“ prerasla je u udruženje građana, a broj lekara koji su svojim potpisima podržali otvoreno pismo povećao se na skoro tri hiljade.

NEFORMALNA GRUPA OD PREKO 300 LEKARA TRAŽI ODGOVORNOST
UDVOSTRUČIO SE BROJ POTPISNIKA INICIJATIVE UJEDINJENI PROTIV KOVIDA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.