Svet

21.09.2020. 10:01

Reuters

Autor: Nova Ekonomija

Češki ministar zdravlja podneo ostavku usled rasta broja novozaraženih

Češki ministar zdravlja Adam Vojtek podneo je danas ostavku nakon kritika zbog njegovog postupanja sa pandemijom, kako zemlja u centralnoj Evropi primećuje nagli porast slučajeva, piše britanska agencija Rojters.Premijer Andrej ...

Foto: Pixabay

Svet

21.09.2020. 10:01

Češki ministar zdravlja Adam Vojtek podneo je danas ostavku nakon kritika zbog njegovog postupanja sa pandemijom, kako zemlja u centralnoj Evropi primećuje nagli porast slučajeva, piše britanska agencija Rojters.

Premijer Andrej Babis zahvalio se Vojteku na njegovom radu na svom Tviter nalogu, gde je napisao da je Vojtek mogao ostati upamćen kao najbolji ministar zdravlja kojeg je zemlja imala, da nije morao svu energiju da troši u borbi protiv pandemije.

Češka je druga zemlja u EU po broju novih slučajeva, odmah iza Španije. Vlasti su pre leta ukinule gotovo sve mere preduzete tokom prvog talasa pandemije.

Prema podacima Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, Česi su u proteklih 14 dana imali 193 slučaja na 100.000 ljudi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.