Srbija

09.10.2020. 14:51

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Javni poziv za jačanje rodne ravnopravnosti na lokalu produžen do 23. oktobra

Program Swiss PRO produžio je do 23. oktobra 2020. godine rok za prijave na javni poziv za podršku lokalnim samoupravama u osnaživanju mehanizama za rodnu ravnopravnost, navodi se u saopštenju te organizacije.Pravo učešća...

Foto: Promo

Srbija

09.10.2020. 14:51

Program Swiss PRO produžio je do 23. oktobra 2020. godine rok za prijave na javni poziv za podršku lokalnim samoupravama namenjen osnaživanju mehanizama za rodnu ravnopravnost, navodi se u saopštenju te organizacije.

Pravo učešća na javnom pozivu ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i Zapadne Srbije, kao i regiona Južne i Istočne Srbije.

Poziv pod sloganom „Da ravnopravnost postane stvarnost“ ima za cilj instucionalno jačanje lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Vlada Švajcarske će kroz ovaj poziv sa 100.000 evra podržati do 30 lokalnih samouprava u promociji i zagovaranju rodne ravnopravnosti u lokalnim zajednicama.

Projekti bi trebali da budu namenjeni povećanju učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenju položaja žena u lokalnoj zajednici, u oblasti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, ekonomskom osnaživanju, položaju žena na selu, kao i pripadnicama ranjivih grupa.

Aktivnosti mogu biti usmerene i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama, kao i promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Program posebno ohrabruje uspostavljanje međuopšnske i međuinstucionalne saradnje, a dodatno će bi vrednovani i projeka idenfikovani u lokalnim akcionim planovima za rodnu ravnopravnost.

Sve informacije o javnom pozivu, dokumentacija za prijavljivanje i odgovori na sva prisgla pitanja u vezi sa pozivom dostupni su na internet stranici programa Swiss PRO, dok je snimak informativne sesije koja je održana putem interneta dostupan OVDE.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.