Svet

12.10.2020. 13:11

The Verge

Autor: Nova Ekonomija

Tviter cenzurisao Trampov tvit gde kaže da je „imun“ na korona virus

Tvitter je u nedelju ograničio mogućnost deljenja na tvitu američkog predsednika Trampa i cenzurisao ga zbog kršenja pravila protiv širenja dezinformacija o koronavirusu, piše The Verge.U tvitu je predsednik rekao da je n...

Foto: Pixabay

Svet

12.10.2020. 13:11

Tvitter je u nedelju ograničio mogućnost deljenja na tvitu američkog predsednika Trampa i cenzurisao ga zbog kršenja pravila protiv širenja dezinformacija o koronavirusu, piše The Verge.

U tvitu je predsednik rekao da je nakon pregleda doktora Bele kuće otpušten iz bolnice, i da je sada imun na virus i da ga ne može preneti nikome.

Tvrdnja predsednika da je sada „imun“ s obzirom da je „preležao“ virus je verovatno ono zbog čega je tvit cenzurisan, jer postoje dokumentovani slučajevi ponovne zaraze pacijenata od korona virusa.

Veb lokacija Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ima ograničene informacije o ponovnim infekcijama, ali kaže da „osoba koja je imala i oporavila se od COVID-19 može imati nizak nivo virusa u svom telu do 3 meseca nakon dijagnoze“, kao i da nauka „ne implicira da je osoba imuna na ponovnu infekciju“ od virusa.

Portparol Tvitera rekao je da to nije prvi put da je platforma onemogućila deljenje na tvitu predsednika koji sadrži netačne informacije. 

Pored ažuriranja svojih pravila prošlog meseca na osnovu kojih će cenzurisati ili uklanjati tvitove sa lažnim informacijama, Tviter je takođe rekao da će uklanjati objave kandidata koji prerano proglase pobedu nakon izbora.

Tviter je još u martu rekao da je na svojoj platformi zauzeo „pristup nulte tolerancije“ prema dezinformacijama o korona virusu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.