Svet

13.10.2020. 09:52

Radio Slobodna Evropa

Autor: Nova Ekonomija

Češka zatvara lokale, uvodi onlajn nastavu

Češka zatvara sve restorane, barove i kafiće do 3. novembra i uvodi nastavu na daljinu u većini škola, u sklopu novih mera koje uvodi kako bi zaustavila širenje zaraze korona virusom u zemlji, prenosi Radio Slobodna Evropa. ...

Foto: Pixabay

Svet

13.10.2020. 09:52

Češka zatvara sve restorane, barove i kafiće do 3. novembra i uvodi nastavu na daljinu u većini škola, u sklopu novih mera koje uvodi kako bi zaustavila širenje zaraze korona virusom u zemlji, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Češka beleži najveći porast broja obolelih od virusa, a broj zaraženih popeo se na gotovo 120.000, sa oko 25.000, koliko ih je bilo početkom septembra.

Sve je teža situacija u bolnicama, s obzirom na to da se broj pacijenata od početka oktobra udvostručio, na više od 2.000.

U sklopu novih mera, javna okupljanja biće ograničena na šest osoba, zabraniće se konzumiranje alkoholnih pića na javnim mestima, a u javnom prevozu biće obavezno nošenje maski. Dostava će i dalje biti moguća do 20:00 sati.

ČEŠKA UBRZAVA ZATVARANJE RADNJI, UBLAŽAVA RESTRIKCIJE

Brisel zatvara sve lokale na mesec dana

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.