Svet

28.10.2020. 16:56

DW

Autor: Nova Ekonomija

Angela Merkel razmatra ponovno uvođenje karantina

Nemački mediji izveštavaju da će Nemačka od ponedeljka uvesti oštre nove mere, među kojima je moguće i ponovno uvođenje karantina, u pokušaju da se suzbije širenje pandemije koronavirusa, piše Dojče vele. ...

Foto: FoNet/AP

Svet

28.10.2020. 16:56

Nemački mediji izveštavaju da će Nemačka od ponedeljka uvesti oštre nove mere, među kojima se pominje i ponovno uvođenje delimičnog karantina, radi suzbijanja širenja pandemije koronavirusa, piše Dojče vele.

Nemačka kancelarka Angela Merkel okupila je u sredu lidere 16 nemačkih saveznih država kako bi razmatrali ponovno uvođenje karantina.

U sredu je zabeležena najveći broj novozaraženih u Nemačkoj do sada, preko 14.000 slučajeva, a najnovije brojke pokazuju da je još uvek dostupno samo oko 25 odsto kreveta na intenzivnoj nezi.

Nemačka štampa je pre sastanka izvestila da Merkelova želi „delimični karantin“, manje intenzivnu verziju mera koje su na proleće dovele do zastoja nemačkog društva i ekonomske aktivnosti. 

Tako bi škole i vrtići ostali otvoreni, ali restorani, barovi i neke prodavnice zatvoriće se na najmanje mesec dana. Veliki događaji, okupljanja i koncerti takođe bi se još jednom otkazali, a bilo bi prepoučeno i da se nepotrebna putovanja otkažu.

Plan je izazvao negodovanje u nemačkoj ugostiteljskoj industriji, a hiljade vlasnika lokala organizovale su danas protest Brandenburške kapije, zahtevajući dalju finansijsku podršku vlade.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.