Srbija

29.10.2020. 11:10

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Samo 15 sekundi pažnje za medijske sadržaje

Da li ste svesni promena u medijima? Milenijalsi su odrastali uz nekoliko TV stanica, koje nisu čak ni emitovale 24 sata programa i satelitskom antenom (ako su imali sreće), dok mladi od 12. godine odrastaju uz mobilni telefon. I na njemu imaju sve...

Propulsion

Srbija

29.10.2020. 11:10

Da li ste svesni promena u medijima? Milenijalsi su odrastali uz nekoliko TV stanica, koje nisu čak ni emitovale 24 sata programa i satelitskom antenom (ako su imali sreće), dok mladi od 12. godine odrastaju uz mobilni telefon. I na njemu imaju svet na dlanu.

Internet je velika prednost. Internet je i izazov za novu pismenost. Za mlade je to zajednica istih vrednosti, za stare nepoznanica i opravdanje za brojne neuspehe. Za ogromnu većinu to je neminovnost i šansa za nove biznis modele. Medijski pejzaž je dramatično promenjen i menja se i nekoliko puta godišnje.

Pre tri godine smo obasipani studijama o milenijalsima i dok većina populacije nije ni razumela ko su oni, došla je Gen-Z. Neko kaže i touch-screen generacija. Snalaženje u fragmentiranom medijskom okruženju, uz dostupnost tehnologija i novih društvenih mreža, trajno menja i naše medijske navike. Uz sve prednosti, snalaženje bez sposobnosti za razumevanjem može da dovede do brojnih izazova. 

Pogledajte panel ŠTA KAŽU ISTRAŽIVANJA: NOVA PISMENOST U NOVOM DOBU organizovan povodom obeležavanja globalne Nedelje medijske i informacione pismenosti u Srbiji, od 27. do 31. oktobra!

Panel je deo USAID programa Nova pismenost i kampanje #OvakoStojeStvari. 

Moderatorka: Nada Gogić

Gosti:

  • Robert Čoban, osnivač i predsednik, Color Press Group
  • Ana Mirković, psihološkinja i direktorka, Digital Communication Institute
  • Vanja Bahilj, kopirajterka i kolumnistkinja
  • Bojan Klačar, istraživač i izvršni direktor, CeSID

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.