Vesti iz zemlje

30.10.2020. 15:26

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

EBRD odobrio kredit Sojaproteinu od 25 miliona evra

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozajmiće 25 miliona evra kompaniji Sojaprotein, sa ciljem jačanja agrobiznis potencijala Srbije, a pored EBRD-a i Raiffeisen banka pružiće zajam podjednake veličine kao deo ovog projekta, navodi se u sao...

Sojaprotein

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pozajmiće 25 miliona evra kompaniji Sojaprotein, sa ciljem jačanja agrobiznis potencijala Srbije, a pored EBRD-a i Raiffeisen banka pružiće zajam podjednake veličine kao deo ovog projekta, navodi se u saopštenju.

Sojaprotein će finansiranje EBRD-a koristiti za proširenje proizvodnih pogona, kao i za refinansiranje duga. 

Očekuje se da će se tržišna potražnja za sastojcima na bazi soje i dalje povećavati zbog veće potražnje potrošača za biljnim alternativama mesnim proizvodima, a kompanija je u dobrom položaju da kapitalizuje takav rast.

Sojaprotein upravlja najvećom fabrikom za preradu soje u Srbiji, kapaciteta 250.000 tona godišnje. 

Agrokompanija je podružnica srpske agrobiznis kompanije Victoria Group koju je nedavno kupila MK Group, dugogodišnji partner EBRD-a. 

MK Group, koja je osnovana pre više od 35 godina, zapošljava preko 7000 ljudi i vodeća je agrobiznis grupa u jugoistočnoj Evropi. Finansiranje EBRD-a podržaće MK Group da dalje razvija svoje proizvodne kapacitete i izvoz.

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji. Do danas je banka uložila više od 6,3 milijarde evra u 277 projekata u zemlji. 

Samo u 2020. godini banka je do danas uložila 480 miliona evra u 26 projekata u Srbiji.

MK GROUP ZAVRŠILA PREUZIMANJE VICTORIA GROUP

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.