Vesti iz sveta

08.11.2020. 17:22

Blooberg

Autor: Nova Ekonomija

Bitcoin trenutno vredi 15.000 dolara

Foto: Pixabay

Vrednost Bitkoina (Bitcoin) skočila je za 9,2 odsto i sada vredi 15.301 dolara što je najviša vrednost ove digitalne valute od januara 2018. godine, javlja Bloomberg.

Pristalice tvrde da Bitkoin može biti diverzifikator u vremenima neizvesnosti, pa bi događaji poput sve opširnijih mera protiv širenja koronavirusa širom Evrope ili kašnjenja rezultata izbora u SAD-u mogli da podstaknu njegov rast.

Digitalna valuta je profitirala od značajnih investicija kompanija poput Sqaure Inc. i Paul Tudor Jones.

Svet kriptovaluta je, naravno, izuzetno nestabilan. Bitkoin je imao skokove i pre, naročito decembra 2017. i sredinom 2019. godine, pre velikih padova i zbog toga su mnogi investitori i stratezi skeptični.

Vitni Tilson iz kompanije Empire Financial Research još uvek smatra da je kriptovaluta „pump and dump” šema, odnosno veštačko naduvavanje cene akcija kako bi se jeftino kupljena akcija prodala po većoj ceni, zato preporučuje većini investitora da ih izbegavaju.

Međutim, Majk Mekglon strateg u Blumbergu smatra da bi vrednost Bitkoina mogla da bude 20.000 dolara već naredne godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.