Svet

18.11.2020. 14:13

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Vrednost bitkoina najveća u protekle tri godine

Foto: Pixabay

Svet

18.11.2020. 14:13

Digitalna valuta bitkoin (bitcoin) premašila je u protekla 24 sata vrednost od 18.000 dolara, po prvi put od kraja 2017. godine. Cena ove digitalne valute se od početka tekuće godine više nego udvostručila.

Nakon dostizanja najveće vrednosti u poslednje tri godine, bitkoin je oko 13.30 časova po centralnoevropskom vremenu vredeo koji cent više od 18.168 dolara, pokazuju podaci portala Coindesk.

Vrednost najpoznatije kriptovalute porasla je ove nedelje za 15 odsto, a od početka godine beleži rast od 150 odsto, sa najvećim povećanjem od 40 odsto tokom oktobra.

Ranije tokom nedelje, analitičar za finanijski gigant Citibank je ocenio da bi vrednost bitkoina „mogla da dostigne 318.000 dolara do decembra 2021. godine“.

Digitalne valute doživele su skok vrednosti tokom ove godine, kako se investitori okreću ka kripto tržištu usled naglih promena vrednosti deonica tokom pandemije koronavirusa.

Vrednost bitkoina dalje je skočila odlukom finansijske kompanije PayPal da dozvoli trgovinu bitkoinom na svojoj platformi, kao i nedavna razmatranja centralnih banaka o uvođenju digitalnih oblika dekretnih valuta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.