Srbija

07.12.2020. 14:00

Nacionalna akademija za javnu upravu

Autor: Nova Ekonomija

Vlada imenovala novog v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu

Vlada Srbije imenovala je Dejana S. Miletića za novog v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), saopštila je ta institucija. Miletić doktor je ekonomskih nauka i univerzitetski profesor, a u svojoj dugogodi&sc...

Foto: Promo

Srbija

07.12.2020. 14:00

Vlada Srbije imenovala je Dejana S. Miletića za novog v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), saopštila je ta institucija. 

Miletić doktor je ekonomskih nauka i univerzitetski profesor, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri bavio se istraživačkim i obrazovnim dužnostima u okviru Instituta za strategijske studije i razvoj, kao i obrazovanjem studenata, od osnovnih do doktorskih studija, na nekoliko privatnih i državnih Fakulteta.

„Idejni je tvorac i predsednik nevladine organizacije Centar za proučavanje globalizacije/Center for Globalization Studies (CGS). Jedan je od osnivača International Counter-Terrorism Academic Community (ICTAC), organizacije osnovane u Atini 2004. godine, kao i International Negotiation Teaching and Researching Asociation (INTRA), osnovane 2013. godine, takođe u Atini“, dodaje se u saopštenju.

Objavio je više od 60 naučnih radova i analiza o temama globalizacije, ekonomske politike i bezbednosti, a takođe je i član nevladine organizacije East West Bridge (EWB). 

Ujedno je i koautor knjige „Liderstvo svetlošću – priručnik za lidere 21. veka“, u izdanju Zavoda za udžbenika, Beograd, 2018.

„U 2021. godini startujemo sa novim Programima obuka državnih službenika i službenika u jedinicama lokalne samouprave, koji će u potpunosti biti prilagođeni njihovim potrebama. Nastavljamo dobre prakse, pa ćemo dodatne napore uložiti u unapređenje naše LMS onlajn platforme za učenje, koja nam je u ovom turbulentnom periodu epidemije omogućila da edukacija službenika nikada ne prestane, jer ljudi su naš najvažniji resurs. U narednoj godini Akademija će nastaviti da pomera granice i unapređuje javnu upravu, reformiše sistem i doprinosi svojim delovanjem višem cilju modernizacije i digitalizacije Republike Srbije“, izjavio je Miletić prilikom stupanja na dužnost v.d. direktora NAJU.

Nacionalna akademija za javnu upravu je centralna institucija sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi Republike Srbije, sa statusom javno priznatog organizatora aktivnosti neformalnog obrazovanja odraslih.

Osnovana je Zakonom o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu („Sl. glasnik RS“, br 94/2017 od 19.10.2017. godine), a sa radom je počela januara 2018. godine.

Nadzor nad radom Nacionalne akademije za javnu upravu vrši Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od svog osnivanja pa do danas sprovedeno je 754 obuke koje je pohađalo 18.515 službenika.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.