Svet

10.12.2020. 16:41

N1

Autor: Nova Ekonomija

Pronađena „Inina“ gasna platforma koja je nestala tokom oluje

Gasna platforma hrvatske naftne kompanije "Ina", "Ivana D", koja je tokom subote nestala u oluji na severnom delu Jadrana, pronađena je na dnu mora, javio je N1."O uzrocima puknuća i o početku akcije izvlačenja ostataka (platforme) još...

Foto: Pexels/ Zukiman Mohamad

Svet

10.12.2020. 16:41

Gasna platforma hrvatske naftne kompanije „Ina“, „Ivana D“, koja je tokom subote nestala u oluji na severnom delu Jadrana, pronađena je na dnu mora, javio je N1.

„O uzrocima (incidenta) i o početku akcije izvlačenja ostataka (platforme) još je prerano govoriti“, izjavio je Ivan Šantić, predstavnik Nacionalno telo za nadzor pomorskog prometa.

Brod „Junak“ koji ima robotsku dizalicu jutros je stigao na poziciju gde se nalazila Inina gasna platforma „Ivana D“ kako kako bi pronašao platformu koja je izgubljena uslijed jakog juga i nevremena na moru.

Kompanije „Ina“ saopštila je da je gasna platforma „Ivana D“ prestala da šalje signal u subotu, kao i da se nije videla sa obližnje platforme „Ivane A“.

ININA GASNA PLATFORMA NESTALA U OLUJI NA SEVERU JADRANA

„Na dnevnoj bazi radimo preglede i održavanja, zatim imamo godišnje sertifikovanje, dvoipogodišnje preglede i petogodišnje dubinske preglede kada se kontroliše kompletna podmorska struktura. Na platformi ‘Ivana D’ to je izvršeno 2018. godine, relativno nedavno i nije ustanovljena nikakva teškoća“, izjavio je nedavno operativni direktor „Ine“, Tvrtko Perković.

Prema njegovim rečima, kompanija je sigurna da održavanje nije uzrok te nesreće.

„PANDEMIJSKI“ GUBICI PRIMORALI HRVATSKU INA GRUPU DA OTPUŠTA RADNIKE

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.