Srbija

18.12.2020. 09:32

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Vlada preporučila da se zdravstvenim radnicima omogući godišnji odmor od naredne godine

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici donela zaključak kojim se poslodavcima u ustanovama socijalne zaštite i ustanovama zdravstvene zaštite preporučuje da zaposlenima koji imaju obavezu radnog angažovanja tokom epidemije COVID-19 om...

Foto: Pixabay

Srbija

18.12.2020. 09:32

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici donela zaključak kojim se poslodavcima u ustanovama socijalne zaštite i ustanovama zdravstvene zaštite preporučuje da zaposlenima koji imaju obavezu radnog angažovanja tokom epidemije COVID-19 omoguće da iskoriste pripadajući godišnji odmor za 2020. godinu u naredne dve godine.

Preporučeno je da prvi deo odmora, u trajanju od dve radne nedelje u kontinuitetu, omoguće zaključno sa 31. decembrom 2021. godine, a preostali deo zaključno sa 30. junom 2022. godine.

Dodatno, preporučuje se poslodavcima u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite da zaposlenima koji nisu iskoristili deo godišnjeg odmora iz 2019. godine njegovo korišćenje omoguće najkasnije 30. juna 2021. godine, a pre korišćenja pripadajućeg godišnjeg odmora za 2020. godinu.

Zaključak je donet na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.