Srbija

21.12.2020. 12:31

MK Group

Autor: Nova Ekonomija

Mihailo Janković novi generalni direktor MK Grupe

Mihailo Janković je novi generalni direktor (Chief Executive Officer - CEO) MK Group, jedne od najvećih kompanija u regionu koja uspešno posluje više od 35 godina. Janković će, zajedno sa potpredsednikom MK Group Aleksandrom Kostić...

Foto: Nova ekonomija

Srbija

21.12.2020. 12:31

Mihailo Janković je novi generalni direktor MK Group, a svoju novu funkciju preuzeće od 1. januara 2021. godine, navodi se u saopštenju te kompanije. Janković će, zajedno sa potpredsednikom MK Group Aleksandrom Kostićem i ostatkom top menadžmenta, raditi na definisanju i sprovođenju korporativne strategije i investicione politike, dodaje se u saopštenju.

Janković je iskustvo sticao radom za više vodećih multinacionalnih kompanije, kao i kompanije u vlasništvu privatnih investicionih fondova i regionalnih kompanija, kao što su British American Tobacco, The Coca-Cola Company, Knjaz Miloš a.d. i Nectar Group.

Tokom svoje karijere bio je i član upravnih odbora profesionalnih poslovnih udruženja i neprofitnih organizacija u Srbiji.

U 2019. godini Srpska asocijacija menadžera ga je proglasila za „Menadžera godine“.

„Diversifikovanost poslovanja MK Group je najveća snaga ove grupacije i predstavlja profesionalni izazov na koji sam spreman da odgovorim. Lično sam veoma ponosan što dolazim u kompaniju koja je i u kriznoj 2020. godini pokazala da je izuzetno važan faktor u održavanju ekonomske stabilnosti celog tržišta. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama učvrstiti temelje za dalji rast i širenje grupacije u zemlji i regionu“, izjavio je Janković. 

Kompanija MK Group je, sa 7.000 zaposlenih u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, jedna od najvećih kompanija u agraru, bankarstvu i turizmu.

Tokom ove godine, MK Group je investirala preko 30 miliona evra u agrar u rast proizvodnih kapaciteta, preciznu poljoprivredu, a planirane su i nove investicije u biogas.

U narednoj godini kompanija nastavlja sa investicijama od preko 50 miliona evra, od čega će oko 30 miliona evra biti investirano u turistički sadržaj Kopaonika u cilju daljeg razvoja te destinacije, dodaje se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.