Srbija

30.12.2020. 11:24

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

HORES: Produžiti rad hotelskih restorana za Novu godinu

Udruženje hotelijera i restoratera Hores zatražilo je da nadležni organi promene odluku i dozvole hotelskim restoranima da 31. decembra 2020. i 1. januara 2021. rade do 21h, umesto do 18 kako je ranije odlučila Vlada Srbije. Kao razlog navode či...

Foto: Pixabay

Srbija

30.12.2020. 11:24

Udruženje hotelijera i restoratera HORES zatražilo je da nadležni organi promene odluku i dozvole hotelskim restoranima da 31. decembra i 1. januara rade do 21 umesto do 18 časova, što je ranije propisala Vlada Srbije. Kao razlog navode da večera u hotelskim restoranima ne može da se posluži u to vreme.

U HORES-u navode da je prethodnom odlukom Krizni štab propisao da se večera servira od 18 do 21 čas, dok bi prema najnovijoj odluci Valde restorani u hotelima posle 18 časova mogli da služe večeru jedino kroz uslugu „room servis“-a i dostavljanjem lanč paketa.

„Najveći broj hotela nije u prilici da se za to pripremi, ni tehnički, ni organizaciono“, navodi se u saopštenju.

HORES dodaje da je za dan ili dva nemoguće organizovati tu uslugu, da bi trebao da se angažuje veliki broj konobara i nabavi veliki broj plastične ambalaže za dostavu hrane u sobama. 

„Takođe, gosti hotela su uplatama boravka za novogodišnje praznike, uplatili i večeru, koju sada niti hoteli mogu da adekvatno usluže, niti da gosti dobiju plaćenu uslugu, onako kao je to ponudom dogovoreno“, dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, mnogobrojni restorani, koji primenjuju sve propisane higijenske i saniratne mere, izvršili potrebne nabavke u cilju pripreme usluga za 31. decembar i 1. januar.

UDRUŽENJE HOTELIJERA: OPORAVAK TEK OD PROLEĆA 2021. GODINE

„Oni su takođe uskraćeni, budući da mnogi gosti neće korsiti njihove usluge kako su prvobitno planirali“, tvrde u HORES-u.

Dodaju i da veliki broj gostiju predstavljaju porodice sa decom, pa je prema njihovoj proceni teško prihvatljivo da se večera zavarši u 18 časova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.