Srbija

31.12.2020. 08:58

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Komisija odobrila 30 miliona pomoći za novosadski „Parking servis“

Foto: Pixabay

Srbija

31.12.2020. 08:58

Komisija za kontrolu državne pomoći Javnom komunalnom preduzeću „Parking servis“ odobrila je jednokratnu novčanu subvenciju od 30 miliona dinara.

Zahtev za odobrenje finanasijske pomoći je prethodno, zbog poteškoća nastalih u okolnostima pandemije, podnela Gradska uprava za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada.

U pratećem izveštaju, JKP navodi da je obim prodatih karata za parkirališta u periodu od marta do maja opao za sve usluge koje naplaćuju.

Konkretno, prodaja kiosk karata opala je na međugodišnjem nivou za oko 80 odsto, karata na zatvorenim parkiralištima za 63,6 odsto, putem SMS poruka za 54 odsto, od strane kontrolora za 100 odsto, kao i da je uklonjeno za dve trećine manje vozila nego lane.

Po sličnom ključu, komisija je odobrila i pomoć za Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću „Novi Sad“, tako što je prethodno namenjena suma uvećana sa 200 miliona dinara na 500 miliona dinara.

U izveštaju o poslovanju tog javnog preduzeća dostavljenom Komsiji navodi se da će prihodi auto-prevoznika tokom ove godine biti umanjeni za oko 892 miliona dinara, usled zdravstvene krize. 

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.